Ας Γνωριστούμε

Εύα Φραγκούλη – Λογοθεραπεύτρια / Διεπιστημονικά υπεύθυνη

Σπούδασα Λογοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο Πατρών, απ’ όπου αποφοίτησα το 2008. Στο πλαίσιο των βασικών μου σπουδών έκανα εξάμηνη πρακτική άσκηση στο «Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων» στο Ίλιον, όπου  εργάσθηκα πάνω σε περιστατικά ενηλίκων με εγκεφαλικά επεισόδια, αφασία, δυσφαγία και εγκεφαλική πάρεση.
Αμέσως μετά την αποφοίτηση μου ξεκίνησα να εργάζομαι σε ιδιωτικά κέντρα λογοθεραπείας στην Αθήνα.

Καθόλη τη διάρκεια της επαγγελματικής μου εμπειρίας, έχω ασχοληθεί με την διάγνωση και αποκατάσταση κυρίως παιδιών με:

  • Διαταραχές λόγου, ομιλίας και άρθρωσης
  • Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή- Αυτισμό
  • Σύνδρομο Asperger
  • Σύνδρομο Down
  • Ειδική Γλωσσική Εξελικτική Διαταραχή
  • Γλωσσική καθυστέρηση
  • Νοητική Υστέρηση
  • Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής –Υπερκινητικότητα
  • Τραυλισμό

Επίσης, με γνώμονα τη διαρκή ενημέρωση και εκπαίδευση, συμμετείχα και συμμετέχω σε πολλά σεμινάρια και συνέδρια ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, καθώς και σε εκπαιδεύσεις εναλλακτικών μεθόδων επικοινωνίας και διδακτικών προσεγγίσεων. Έχω λάβει πλήθος πιστοποιήσεων και μετεκπαιδεύσεων, έτσι ώστε να έχω την ευχέρεια να υποστηρίξω θεραπευτικά οποιοδήποτε περιστατικό. Από τον Σεπτέμβριο του 2017, αναλαμβάνω περιστατικά για αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών – δυσλεξίας, ύστερα από την πιστοποίησή μου ως ειδικής παιδαγωγού από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Θεωρώ ότι  η συνεχής επιμόρφωση είναι απαραίτητη, εφόσον ασχολούμαστε με τον ανθρώπινο παράγοντα και υπάρχουν συνεχείς αλλαγές στον χώρο μας.

Τέλος, είμαι ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών (Α.Μ: 736) και επιστημονικός συνεργάτης του Α’ ΤΕΣΤ – Ανιχνευτική Δοκιμασία Σχολικής Ετοιμότητας & του ΑΘΗΝΑ ΤΕΣΤ-Διάγνωσης δυσκολιών μάθησης.


Θάνος Μπούρμπος – Κλινικός Ψυχολόγος/Ψυχοθεραπευτής

O Αθανάσιος (Θάνος) Μπούρμπος είναι Κλινικός Ψυχολόγος. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2016 με το βαθμό «Άριστα». Παράλληλα με τις προπτυχιακές του σπουδές πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στην Β’ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν».
Το 2017 μετέβη στο Παρίσι, καθώς έγινε δεκτός στο Τμήμα Ψυχαναλυτικών Σπουδών του Université Sorbonne Paris Cité – Denis Diderot (Paris 7) για διετείς σπουδές μεταπτυχιακού κύκλου (Master of Science) στην κλινική ψυχολογία και ψυχοπαθολογία, πραγματοποιώντας παράλληλα πρακτική – κλινική άσκηση στο πρότυπο τμήμα ανοικτής νοσηλείας, του ψυχιατρικού τμήματος εφήβων του Centre Hospitalier Théophile Russel, όπου περιθάλπτονται έφηβοι με αγχώδεις, συναισθηματικές και διατροφικές διαταραχές, στο ψυχιατρικό τμήμα ενηλίκων του Groupe Hospitalier Universitaire Paris Psychiatrie et Neurosciences – Hôpital Sainte Anne, που εξειδικεύεται στις διαταραχές της διάθεσης και τις ψυχώσεις, και στο τμήμα Παιδιατρικής Ηπατολογίας και Μεταμοσχεύσεων των Hôpitaux Universitaires Paris Sud – Hôpital Bicêtre, όπου νοσηλεύονται βρέφη, παιδιά και έφηβοι με σοβαρές και σπάνιες ασθένειες του ηπατοχολικού συστήματος.
Το 2020 πραγματοποίησε στη Γαλλία στο Université Paris Cité νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην κλινική ψυχοπαθολογία, την έρευνα και την διεπιστημονική προσέγγιση στην ψυχανάλυση.
Από το Δεκέμβριο του 2021 είναι υποψήφιος διδάκτωρ στην κλινική ψυχοπαθολογία και την έρευνα στην ψυχανάλυση της École Doctorale «Recherches en psychanalyse» και ερευνητής στο «Centre de recherches psychanalyse, médecine et société» (CRPMS) του ίδιου Πανεπιστημίου.
Έχει εργασθεί σε διάφορες θέσεις και φορείς, όπου μπορεί να εφαρμοστεί η επιστήμη της ψυχολογίας στην Ελλάδα, όπως στα πλαίσια της στρατιωτικής του θητείας, σε πλαίσια κοινωνικής προσφοράς και εθελοντισμού και άλλες έμμισθες θέσεις.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, συνεδρίων, ημερίδων και διαλέξεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συγγράψει εργασίες για διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει με προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια.


Μαρκέλλα Καργιανάκη – Φιλόλογος / Ειδική Παιδαγωγός

Η Μαρκέλλα Καργιανάκη είναι καθηγήτρια φιλόλογος, ειδική παιδαγωγός και μέλος του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Ειδικής Αγωγής (Π.Ε.Σ.Ε.Α.). Είναι αριστούχα απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος: « Ψυχοπαιδαγωγική της ένταξης: ένα σχολείο για όλους, με κατεύθυνση Ψυχοπαιδαγωγικές Συνιστώσες των Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με βαθμό «Άριστα» (9,12). Εκπαιδεύτηκε και πιστοποιήθηκε με ένα χρόνο διά ζώσης σπουδές:
• Στη Διάγνωση των Μαθησιακών Δυσκολιών με τη χορήγηση των Ψυχομετρικών Κριτηρίων Αξιολόγησης Detroit Tεστ Μαθησιακής επάρκειας DTLA (DTLA-P:3, DTLA-4), Λ – α – Τ – ω Τεστ Γλωσσικής Επάρκειας (επίπεδο 1 και 2), Μαθηματικής επάρκειας και Πρώιμης μαθηματικής επάρκειας της Ουτρέχτης στο Α.Π.Θ.
• Στην Αποκατάσταση των Μαθησιακών Δυσκολιών μέσω των «Eξατομικευμένων Eξειδικευμένων Προγραμμάτων Παρέμβασης» για μαθητές με Μαθησιακές Δυσκολίες & ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο Α.Π.Θ.
• ως βοηθός Μοντεσσοριανή Δασκάλα από την Αssociation Μontessori Ιnternationale (AMI) για παιδιά 3-6, για την Πρώιμη Παρέμβαση σε παιδιά που είναι σε επικινδυνότητα για Μαθησιακές Δυσκολίες και άλλες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
• Στη «Σχολική Ψυχολογία» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Κάνει μία Mετεκπαίδευση στη ΔΕΠ-Υ με την καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής κα Τερψιχόρη Κόρπα στο ΕΚΠΑ και πιστοποιήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Πιστοποιήσεων UNICERT στη «Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) – Αξιολόγηση και Τεχνικές Παρέμβασης ΔΕΠ-Υ», καθώς και στη «Δυσλεξία – Αξιολόγηση και Τεχνικές Παρέμβασης».
Έχει παρακολουθήσει μια σειρά σεμιναρίων (δυσγραφία, δυσλεξία, δυσαναγνωσία, διαταραχές λόγου, δυσαριθμησία, δυσορθογραφία κ.α.) και συνεδρίων.

Δίδαξε ως καθηγήτρια στο Τμήμα Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων στο ΙΕΚ MBS τα μαθήματα Γενικής Ψυχολογίας, Αναπτυξιακής Ψυχολογίας και Παιδικής Λογοτεχνίας και έχει διδάξει από το 2011 έως σήμερα σε πληθώρα παιδιών με Μαθησιακές Δυσκολίες, στη διάγνωση & αποκατάσταση αυτών και στην αντιμετώπιση της ΔΕΠ-Υ. Αναλαμβάνει παιδιά από 4 ετών και άνω, προσχολικής και δημοτικής εκπαίδευσης και παιδιά γυμνασίου.


Σπυριδούλα Βαρβία – Εργοθεραπεύτρια

Αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στο τμήμα της Εργοθεραπείας. Έκτοτε εργάζομαι σε κέντρο ειδικών θεραπειών για παιδιά ενώ παράλληλα ασχολούμαι επαγγελματικά με τη Θεραπευτική Ιππασία. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου έκανα κλινική άσκηση στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης «Κωστής Μπάλας», Κέντρο Ημέρας «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές αλλά και στο Κέντρο Ημέρας της Ψυχογηριατρικής εταιρείας «ΝΕΣΤΩΡ», που απευθύνεται σε άτομα τρίτης ηλικίας με άνοια. Η πρακτική μου άσκηση έγινε στην 1η ΥΠΕ Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής (ΠΕΔΥ)και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Βούλας “Ασκληπιείο” (τμήμα αποκατάστασης
ατόμων με κινητικά προβλήματα). Στους χώρους εργασίας μου έχω έρθει σε επαφή με άτομα όλων των ηλικιακών ομάδων και ποικίλων διαγνωστικών κατηγοριών όπως π.χ. νοητική υστέρηση, μαθησιακές διαταραχές, γραφοκινητικά, τύφλωση, πολλαπλές διαταραχές και σύνδρομα, ενώ μεγαλύτερη εμπειρία & τριβή υπάρχει στο κομμάτι του αυτισμού. Παρακολούθησα και συνεχίζω να παρακολουθώ σεμινάρια για τη συνεχή επιμόρφωσή μου, καθώς θεωρώ ότι πάντα υπάρχουν περιθώρια προσωπικής επαγγελματικής βελτίωσης φροντίζοντας να συμβαδίζουμε με τις συνεχείς εξελίξεις στον χώρο της υγείας.


Αλμπέρτα Νταϊλάνάϊ – Εργοθεραπεύτρια

Η Αλμπέρτα Νταϊλάναϊ είναι απόφοιτη του τμήματος Εργοθεραπείας της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών (ΠΣΕ).
Κατά τη διάρκεια των σπουδών της και στα πλαίσια κλινικής άσκησης συνεργάστηκε με διεπιστημονικές ομάδες και συμμετείχε στο θεραπευτικό πρόγραμμα ατόμων ολοκληρώνοντας περιόδους πρακτικής άσκησης σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς όπως στο κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης Φιλοκτήτης, στο σύνδεσμο προστασίας παιδιών και ΑμΕΑ και στο Ειδικό δημοτικό σχολείο Νέας Ιωνίας. Ακόμη έχει συμμετάσχει εθελοντικά στο Young Athletes του Special Olympics Hellas σε παιδιά από 2 έως 10 χρονών.
Έχει εμπειρία με παιδιά με νευροαναπτυξιακές διαταραχές όπως αυτισμό, δυσπραξία, ΔΕΠ-Υ, νοητική υστέρηση, σύνδρομα, παιδιά με ψυχοκινητική καθυστέρηση, καθώς και με παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αδρή και λεπτή κίνηση. Παρακολουθεί επιμορφωτικά σεμινάρια για συνεχή εκπαίδευση και σύγχρονη επιστημονική ενημέρωσή της στον παιδιατρικό τομέα.
Απώτερος στόχος στη θεραπευτική διαδικασία είναι η βέλτιστη λειτουργικότητα και συμμετοχή των παιδιών και εφήβων σε έργα αυτοεξυπηρέτησης, παιχνιδιού και εκπαίδευσης με την άμεση εμπλοκή της οικογένειας και του ευρύτερου περιβάλλοντος του παιδιού.


Comments are closed.